McDonald’s právě vydal hru na Gameboy Color?!

Ač to zní neuvěřitelně, je to skutečně tak! Jeden z maskotů světoznámého fastfoodu Grimace totiž slaví narozeniny. Fialový chlupatý blob Grimace není v České republice známý, ale v Americe se těší velké popularitě. Poprvé se objevil už v roce 1971 v McDonaldlandu, fiktivním fantasy světě Ronalda McDonalda a jeho přátel, a jednalo se o antagonistu, který bral bezbranným občanům jejich milkshaky. Postupem času se ale postava Grimace proměnila v roztomilého a hodného plyšáka a aktuálně v USA probíhá akce na oslavu 52. narozenin této fialové “plyšové brambory” (druh je stále neznámý).

McDonald’s USA

V nabídce najdou návštěvníci restaurace speciální menu s Big Macem nebo 10 nugetkami, hranolky a fialovým milkshakem pravděpodobně s příchutí lesní směsi. Pro nás nejzajímavějším produktem a také jediným, který můžeme zakusit i tady v Evropě, je k této příležitosti vydaná videohra s názvem Grimace’s Birthday, kterou McDonald’s uvolnil zdarma.

Fastfood se spojil s vývojáři z Krool Toys a naservíroval 2D plošinovku hratelnou zdarma v prohlížeči, ale také jako ROM soubor pro Gameboy Color! Majitelé původního Gameboye a flash cartridge (nebo některého z moderních emulátorů) si tak můžou Grimaceho vzít s sebou na cesty. Soudě dle použité retro platformy to vypadá, že ač je hra přístupná dětem, cílí zejména na starší hráče a pamětníky “konzolových válek” 90. let.

O čem tato nová retro plošinovka je? Grimace slaví narozeniny, ale jeho kamarádi se nedostaví, a tak je musí najít dříve, než dohoří svíčky na jeho dortu. Jednoduchý příběh doplňuje překvapivě dobře nadesignovaná plošinovka s různými mechanikami napříč levely. Grimace se vždy musí dostat na konec úrovně, sbírat u toho speciální fialové milkshaky, vyhýbat se nástrahám prostředí a najít své přátele. Na začátku jede Grimace na skejtu a kombinuje tak Maria s Tony Hawkem (umí i kickflip), poté běhá po svých a změní tak fyziku ovládání hlavní postavy. Každý level tak přináší novou výzvu. Hra navíc dobře vypadá, má slušnou hudbu a rozhodně by se neztratila ve zlaté éře Gameboye na konci devadesátých let!

Tohle se McDonald’s povedlo a vývojářům patří uznání, hra byla naprogramována v rekordně krátkém čase a byť se nejedná o nic na dlouhé večery, jako PR funguje velmi dobře a umíme si představit plnou verzi na fyzické kazetce.

I’m lovin’ it!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*