Zahrajte si nové hry pro konzoli SEGA Mega Drive

Nedávno jsme se zmínili o trojici homebrew her pro NES a v tomto článku se zaměříme na u nás populárnější Sega Mega Drive. Přestože poslední hrou oficiálně vydanou na Mega Drive byl Frogger v roce 1998, nezávislá scéna nadále vyvíjí skvostně vypadající hry na tento dnes už obstarožní hardware.

Paprium

Rok 1991 dal světu legendární mlátičku Streets of Rage. Rok 2020 pak Paprium. Nástupce pouliční bojovky a datově největší hru na Mega Drive vůbec od šikovných vývojářů z WaterMelon. Vývoj ale nebyl jednoduchý, o hře se hovořilo jako o mrtvé, když nevycházela dlouhých 8 let. Nakonec ale přece jen spatřila světlo světa cartridge s vlastním chipsetem a na Mega Drive nevídanými 80 MB! Hra nabídne povedenou grafiku v cyberpunkovém stylu, tři hratelné postavy a tři herní módy: příběhový Original Mode s cutscénami, klasický Arcade Mode a uzamčený survival mód pro 4 hráče Arena, který se odemkne po dohrání režimu Original. K dispozici je rom zdarma na webu paprium.com, avšak zakoupit je možné i fyzickou kazetu za 29,99 dolarů tamtéž.

Tanglewood

Plošinovka s roztomilou liškou v hlavní roli má za sebou úspěšný Kickstarter z roku 2018. Hra vyšla na cartridge i digitálně na Steamu, kde sbírá kladné recenze od fanoušků klasických plošinovek. Autor Matt Phillips hru přirovnává ke klasikám The Lion King nebo Sonic the Hedgehog. Hráč v kůži ztracené lišky Nymn hledá cestu domů nehostinnou džunglí plnou nástrah. Hra nabídne originální střídání dne i noci, brutální obtížnost, puzzle a speciální schopnosti. Aktuálně je k dispozici jen digitálně na Steamu v podobě dema nebo plné hry za 14.99.

Xeno Crisis

Rychlá top down střílečka, která by v 90. letech ztělesňovala onen Blast processing. To je Xeno Crisis. Arénovka až pro 2 hráče, kde se v kůži neohrožených mariňáků postavíme mimozemské hrozbě. Hra představí 40 typů nepřátel, 10 unikátních zbraní a upgrade systém pro co nejefektivnější sprovození emzáků na onen svět. Fanoušci arkádových stříleček si přijdou na svoje! Hra je na Steamu za 17,99€, krabicová verze se pak dá koupit na store.bitmapbureau.com za 1339,80 Kč.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*