Pracuje se na remasteru a remaku kultovního “GTA ze Springfieldu” The Simpsons: Hit & Run

V roce 2003 vydali američtí Vivendi Universal Games videohru podle známého televizního animovaného seriálu Simpsonovi s názvem The Simpsons: Hit & Run s Homerem v hlavní roli. Hra se silně inspirovala populární sérií Grand Theft Auto, která v roce 2001 přešla plně do 3D třetím dílem a v roce 2002 vyšlo oblíbené GTA: Vice City.

Vývojářům z Radical Entertainment se podařilo vhodně namixovat parodii na GTA s předlohou v podobě populárního seriálu a vznikla tak videohra, která získala kultovní status. Není tak překvapením, že videoherní komunita se snaží Hit & Run oživit moderními verzemi. Aktuálně jsou ve vývoji dva neoficiální projekty k The Simpsons: Hit & Run. Remaster původní hry a kompletní remake v Unreal Engine 5.

Remaster – EL GATO DEL TEJADO

Autor modifikace si říká El Gato Del Tejado a jeho postup můžete sledovat na YouTube kanálu, instagramu či Patreonu. Hra se pod rukama moddera mění k nepoznání. Nejen dostane podporu moderních rozlišení a nové textury, ale zcela nové jsou i cutscény, 3D modely postav, nebo cell shade render imitující animovaný seriál. Hra bude 1:1 k originálu, ale výrazně prokoukla. Ta tam jsou 3D renderované filmečky, neboť všechny cutscény dostanou 2D vzhled animovaných dílů The Simpsons! Musíme říci, že 2D svědčí filmečkům více.

instagram elgatodibujado

Grafika remasteru bude věrná původnímu animovanému seriálu a taktéž původní verzi hry Hit & Run.

Remake – REUBS

Youtuber Reubs se zaměřuje na předělávání různých videoher a aktuálně pracuje na totální konverzi Hit & Run do Unreal Engine 5. Graficky a pravděpodobně i fyzikálně se tak původní hra posune více než výše zmíněný remaster. Projekt vznikl plůvodně jako sranda video “předělal jsem Simpsony za týden”, ale díky obrovskému ohlasu na internetu se autor rozhodl věnovat remaku hry podrobněji a soudě podle posledních videí to vypadá, že má skoro hotovo. Pod jedno z videí se vyjádřil i jeden z původních game designérů a remake neoficiálně posvětil.

Jsem hlavním designérem původní hry. Je úžasné, co jste dokázal! Je to opravdu ukázka toho, jak by mohl vypadat plnohodnotný moderní remaster. Působivá práce!

Joe McGinn, Senior Game Designer, Simpsons Hit and Run

Oproti originální hře nabídne remake zcela otevřené město bez načítacích obrazovek. Pozměněny budou rovněž cutscény, na rozdíl od remasteru výše budou v enginu hry, nebude se tak jednat o předrenderované filmečky. Reubs implementuje do Simpsonů i možnost hrát ve VR. Autor se snaží z UE5 dostat maximum.

Celou pouť autora za remakem The Simpsons: Hit & Run najdete na youtube kanálu reubs, podporu pak můžete vyjádřit prostřednictvím Patreonu, kde mj. autor nabízí kurz herního vývoje v Unreal Engine za necelou pětistovku.

Oba projekty ale ohrožuje problematika autorských práv. Vlastníci práv k Simpsonům mohou poměrně snadno poslat k ledu jak remaster, tak remake. Budeme jen doufat, že tak neučiní.

1 Comment

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*