Skvělý port Alien: Isolation je k mání ve fyzické verzi na Switch v edici Limited Run Games

STRHUJÍCÍ HOROR VYCHÁZEJÍCÍ Z MISTROVSKÉHO DÍLA RIDLEYHO SCOTTA

Alien: Isolation vyšel v roce 2014 na konzole Xbox, PlayStation a PC a na hybridní konzoli od Nintenda se dostal o 5 let později. Vývojáři z Feral Interactive předvedli výbornou práci při portování a zúročili technický pokrok od původního data vydání a díky novým technologiím bylo možné hru zkomprimovat na Switch bez významné ztráty na grafice či hratelnosti. Podle některých článků je dokonce pocit z hraní na Switchi lepší než na předchozích konzolích!

Když Ellen Ripleyová opouštěla Zemi, slíbila své dceři, že se vrátí domů a oslaví její jedenácté narozeniny. Nikdy se jí to nepodařilo. O patnáct let později se Amanda Ripleyová dozvídá, že byl nalezen letový záznamník z matčiny lodi. Amanda vstoupí na vesmírnou stanici Sevastopol, aby konečně vyřešila záhadu matčina zmizení, avšak střetne se s neznámou hrozbou.

Vydejte se na děsivou výpravu za přežitím a projděte labyrintem stanice Sevastopol. Nepřipraveni a nedostatečně vybaveni budete potřebovat veškerý svůj důvtip a odvahu, abyste se dostali ven živí.

Popis Alien: Isolation na Nintendo e-Shopu

Hra je inspirována filmem Vetřelec z roku 1979 a nabízí kvalitní hororový stealth zážitek. V kůži Amandy Ripleyové se hráči vydají na cestu na stanici Sevastopol za účelem zjištění důvodu zmizení své matky, slavné Sigourney… Ellen Ripleyové. Patnáct let po událostech prvního filmu se na Sevastopolu objeví vetřelec a začíná boj o život.

Nejedná se o bezduchou střílečku, ale o plíživý thriller, kde hráči musí plánovat každé kroky za účelem vyhnutí se konfrontaci s velmi dobře naprogramovaným vetřelcem s povedenou umělou inteligencí. Tíživosti atmosféry napomáhá, že vetřelců není hromada, ale je jenom jeden, za to je nepřemožitelný. Není možné se prostřílet stylem Johna Ramba, ale hráč musí využívat důvtipu hlavní postavy a interaktivity prostředí – tu prolést větrací šachtou, onde se schovat pod stolem, nebo vyrobit zvukové návnady k odlákání pozornosti predátora (nikoli Predátora, ty ve hře opravdu nenajdete)! Kdo není viděn, přežije.

Všichni fanoušci stealt her a Nintenda by měli tak zpozornět, protože původně čistě digitální titul je k dostání v předobjednávce jako fyzická edice na cartridge, a to díky edici Limited Run Games, kteří se zaměřují na omezená množství fyzických edicí jinak digitálních titulů. Aktuálně je k dispozici ALIEN: ISOLATION – THE COLLECTION za 39,99$, včetně poštovného do ČR cca 61,5$, ALIEN: ISOLATION – THE COLLECTION CLASSIC EDITION za 74,99$ bez dopravy a nejdražší sběratelka ALIEN: ISOLATION – THE COLLECTION COLLECTOR’S EDITION za ustřelených 139,99$ bez poštovného.

Předprodej je v omezeném počtu dostupný na webu od 26. 5. do 9. 7., ale pokud vás nabídka zaujala, raději svou kopii zamluvte co nejdříve.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*