Stařičký NES se díky nové hře naučí online multiplayer

O homebrew scéně jsme psali nedávno v souvislosti s Kickstarterem hry Year 2031 pro původní Gameboy od Nintenda. Jak je vidět podle úspěchu nejen této kampaně, staré konzole ještě nepatří pro mnohé do křemíkového nebe, dokud tu bude hráčská základna a dokud budou vycházet nové tituly. Další z konzolí od Nintenda, která se dočká nové hry na fyzické cartridge, je Nintendo Entertainment System (NES), jak jinak než díky Kickstarteru.

Titul se jmenuje Super Tilt Bro, vyvíjí jej francouzské Broke Studio a hra ideově vychází z populární plošinovko-mlátičky Super Smash Bros z Nintenda 64. Nabídne jak klasickou singleplayerovou kampaň ve formě 2D plošinovky, tak multiplayer mód, který jako by z oka vypadl Super Smash Bros, jen osekaný do osmi bitů! Přesto vývojáři slibují, že hráči neztratí nic na hloubce, kterou nabízí moderní verze z pozdějších konzolí Nintendo.

Hra Super Tilt Bro. je sice věrná svým kořenům, ale usnadňuje ovládání typické plošinovky.

Broke Studio

Gameplay

Autoři lákají na propracované mechaniky soubojů i pohybu v prostoru a čtyři hratelné postavy s rozdílnými schopnostmi výrazně ovlivňující hratelnost.

Sinbad: rychlý, skáče vysoko a útočí na blízko rychlostí blesku
Kiki: defenzivní postava, pomalá, ale umí kreslit plochy či útočit na dálku
Pepper: velice mobilní postava se schopností teleportu
VGSage: silný v boji při zemi s dobrou mobilitou

Hra nabídne Story mód, který připomene klasické plošinovky, okořeněné soubojovým systémem Smash Bros. Příběhový mód má sloužit převážně k offline tréninku pohybu a soubojů, případně ke klasickému překonávání vlastního skóre.

Hlavním režimem je multiplayer, ať už lokální nebo online. Lokálně mohou na jedné konzoli soupeřit dva hráči, v online multiplayeru je to rovněž dvojice soupeřů, ale online režim je rozdělen do následujících kategorií:

Casual: volný režim

Ranked: matchmaking na základě ranku jednotlivých hráčů

Private: soukromá hra na heslo pro hraní s kamarádem nebo organizování turnajů

Specialitkou Super Tilt Bro. je samotná kazeta s hrou, protože jako první cartridge pro konzoli NES obsahuje vestavěnou WiFi pro připojení k internetu a hraní online multiplayeru! Aby konzole komunikovala s WiFi modulem, je v kazetě implementované programovatelné hradlové pole (FPGA). Obecně na Kickstarteru autoři technologii označují jako “černou magii” a my jim věříme!

Studio Broke vývoj a testování cartridge již dokončilo a nyní prostřednictvím kampaně na Kickstarteru shání peníze na pokrytí výrobních nákladů na hardware. Kickstarter poběží do 24. dubna. 15 eur stojí digitální verze pro emulátory, za 55 eur získáte krabicovou verzi s hrou a digitální přístup k originálnímu soundtracku a komiksu. Platí zde všechny obvyklé výhrady týkající se crowdfundingu, takže nakupujete na vlastní nebezpečí bez garance dodání produktu. Pokud vše půjde hladce, studio Broke očekává, že hru celosvětově dodá do dubna 2024.

Chcete-li si hru nejprve vyzkoušet, můžete si zahrát hratelné demo s příběhovým režimem a lokálním multiplayerem, které spustíte na jakémkoli emulátoru, případně na flash cartridge přímo na konzoli.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*