Deskovka Crown of Ash na Kickstarteru boduje a přidává českou lokalizaci

Britský vydavatel Card Noir aktuálně zbourává Kickstarter s novou deskovkou Crown of Ash, která kombinuje worker placement (rozmístění pracovní síly), area control (kontrolu území), resource management (správu zdrojů) s lehkým deckbuildingem (stavění balíčku). Na první dobrou to vypadá na slušný mišmaš žánrů, ale soudě dle prvních ohlasů se to nehraje vůbec zle a na Kickstarteru již vybrali autoři více než čtyřnásobek částky. Navíc přidávají oficiální českou lokalizaci, kterou budou dělat Tlama Games! Kickstarteru zbývají jen čtyři dny.

O co jde v Crown of Ash? 1-4 hráči se převtělí do role mocných nekromancerů, kteří se probouzí ze spánku a snaží se zabrat zemi, jež si uzmul podlý král po velké válce, s pomocí oživených padlých vojáků. Mapa je rozdělena do sedmi oblastí. V šesti z nich bojují hráči o nadvládu a umísťují zde své stavby či jednotky, uprostřed je pak Citadela s mocným králem, o jehož korunu hráči bojují.

Zde se naplno projevuje area control a worker placement podstata – hráči potřebují zdroje pro výcvik vojáků a vojáky pro útok na oblasti jiných hráčů a jejich zabrání. Zdroje získávají z vlastních produkčních budov, které lze postavit buď v neutrálních teritoriích nebo na vlastním území. Kromě boje mezi jednotlivými hráči přichází na řadu i taktizování při správě zdrojů – jakmile jeden hráč využívá produkční budovu v oblasti vlastněné jiným hráčem, musí zaplatit daň, čímž posiluje pozici protihráče. Hra je hratelná i v solo módu jen v jednom hráči díky AI kartám.

V průběhu hry získávají hráči body vítězství a na konci hry se rozhoduje, kdo získá onu pomyslnou Korunu z popela. Autoři lákají na nekomplikovaná pravidla, nízkou úroveň náhody a nutné taktizování. Oficiální čeština je pak třešničkou na dortu, který, jak vypadá, bude velice chutný. Na akční Kickstarter cenu 45 liber (cca 1200 Kč) je čas ještě čtyři dny, než crowdfunding skončí.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*