Age of Mythology: Retold – remaster klasické strategie s dodatečným obsahem

Loni jsme psali o 25 letech série Age of Empires, které v roce 1997 odstartovaly boom středověkých realtime strategií. Čtvrtý díl sbírá poměrně kladná hodnocení a autoři tak posíleni úspěchem remasterovaných edicí nezapomínají ani na fantasy odbočku Age of Mythology.

Původní hra vyšla v roce 2002 a mechanikami vycházela z Age of Empires, ale k tomu přidávala bohy a kampaň zaměřenou na řeckou mytologii. Navíc se jednalo o první strategii od Ensemble studios v plně 3D grafice! Právě odklon od realismu k mytologii mnoho hráčů i recenzentů uvítalo, hra má na Steamu ve své Extended edici z roku 2014 velmi kladná hodnocení. Hráči si mohli zkusit ve volných scénářích celkem 5 národů a jejich božstev:

  • Řekové: Zeus, Hádés a Poseidon
  • Egypťané: Isis, Ra a Set
  • Seveřané: Thór, Ódin a Loki
  • Atlanťané: Oranos, Gaia a Kronos
  • ČíňanéFu Xi, Nü Wa a Shennong

V prosinci 2022 oznámili tvůrci remaster s podtitulem Retold, který by měl obsahovat veškerý původní obsah (zda bude i čeština zatím nevíme) a jak je u remasterů zvykem přidávat moderní rozhraní, lepší grafiku a kompatibilitu s aktuálními systémy. Bohužel další informace Microsoft zatím tají, nevíme tedy nic moc navíc. Jistým vodítkem mohou být nedávné remastery Age of Empires, které kromě podpory 4K, lepší grafiky a ozvučení nabídly i zcela nový obsah (třeba Dawn of Dukes s Janem Žižkou pro dvojku). Nápovědu dává i web ign.com:

Age of Mythology Retold je definitivní verze klasické strategické hry s aktualizovanou grafikou, funkcemi a dalšími prvky. Veďte některou z devíti fantastických civilizací k velikosti a ovládejte všechny aspekty jejich říše, včetně průzkumu, správy zdrojů a války.

IGN.com

V původní hře včetně datadisku bylo civilizací pět, měli bychom se tedy podle IGN dočkat alespoň čtyřech dalších civilizací a jejich božstev a můžeme tedy spekulovat, že i souvisejících kampaní, nebo alespoň nějaké nové kampaně. Doufejme, že se Microsoft brzy vyjádří oficiálně.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*