V českém tycoonu Mall Craze budeme spravovat obchoďák

Manažerské strategie zažívají v poslední době renezanční období. Cities Skylines, Planet Zoo nebo Rise of Industry jsou toho důkazem. Souhrnně se ve videoherním žargonu označují jako tycoony. Klasikami žánru jsou povedené Transport Tycoon, Rollercoaster Tycoon či Sim City

Nejnovějším českým zástupcem žánru bude brzy Mall Craze – tycoon o budování obchodního centra – programovaný jediným vývojářem Milanem Timčenkem, jenž má za sebou úspěšný Kickstarter.

“Postavte a spravujte své vlastní obchodní centrum! Stavte obchody, restaurace, fitness centrum a nebo kino. Najímejte zaměstnance, starejte se o potřeby zákazníků, propagujte své centrum a vylepšujte svou nabídku produktů.”

Steam

Vývojář si pro Mall Craze vybral Unreal Engine a staví na low poly grafice, hra tak vypadá poměrně stylizovaně. To potvrzuje Milan Timčenko i ve svém vývojářském deníku. Hráči si tak budou moci užít stavbu budov, obchodů a nakupování jejich vybavení, nebo rozšiřování centra do výšky a spojování poschodí pomocí eskalátorů. Starat se bude nutné také o bezprostřední okolí jako jsou parkoviště či zeleň. To všechno za přítomnosti až 500 návštěvníků v 60 FPS na sestavách typu AMD FX-8350 a novějších. Zahrát si tak budou moci i majitelé starších sestav. Hra ideově vychází z Mall Tycoonu, inspiruje se pak dalšími klasikami – ZOO Tycoonem a Rollercoaster Tycoonem.

Dočkají se však jen PC hráči. Na Steamu vyjde hra 19. záři 2023 jako early access. V předběžném přístupu pak vydrží zhruba rok. Plné verze 1.0 je tak očekávána v průběhu roku 2024. I v early accessu si však máme užít komplexní budovatelskou strategii. Nezbývá než držet palce… Detailní dev blog má Milan Timčenko zpracován na svém Youtube kanálu MallCraze.

Kickstarter trailer

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*