Právě zdarma: Call of the Sea

Mysteriózní adventury z pohledu první osoby, kde hráč převážně chodí a prozkoumává okolní svět, aby odhalil jeho tajemství, se v herním žargonu pejorativně označují jako “walking simulátory”. Takovým titulem byl např. skvělý Firewatch z roku 2016.

Obdobným žánrem je hra Call of the Sea, která se odehrává v 30. letech 20. století. Hlavní hrdinka Norah dostane tajemnou zásilku s výzvou, aby se vydala na odlehlé místo v Tichomoří, kde podle dobových map nemá nic být a kde měl zmizet její manžel. Záhy objevuje tajemný ostrov a vydá se do jeho hlubin bádat po minulosti manželovy výpravy.

“Píše se rok 1934 v odlehlých částech jižního Pacifiku. Norah sledovala napříč oceánem stopu po výpravě svého pohřešovaného manžela a nachází se na bujném ostrovním ráji – na bezejmenném zapomenutém místě se zbytky ztracené civilizace.”

Steam

Jak je u žánru zvykem, primárním úkolem je prozkoumávat ostrov a řešit množství logických výzev a hádanek. Norah se tak vydává zjistit, co se v minulosti s pohřešovanou výpravou manžela stalo a jak to souvisí s prastarou polynéskou kulturou, jejíž stopy jsou na ostrově stále patrné.

Hra má velmi dobré recenze, fanoušci žánru si jistě přijdou na svoje, obvykle je k dostání za 20 € na Steamu, nyní je ale na Epic Game Store zdarma, a to do 16. 3. 2023!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*