Mozart se v point and click adventuře vydává do Prahy

Žánr point and click adventur zažil svá nejlepší léta na přelomu tisíciletí, od té doby zájem upadl, i když se tu a tam vynoří zajímavý kousek jako např. série Deponia od Daedalic Entertainment.

Na Steamu se před nedávnem objevila hra, která vyšla původně ve Francii v roce 2008 a nyní se dočkala remasteru na Steam a konzole. Jedná se o Mozart Requiem volně navazující na reálné události roku 1788, kdy W. A. Mozart pobýval v Praze a uváděl hru Don Giovanni.

Daleko od reflektorů se chystá strašlivé spiknutí, jehož cílem je sesadit z trůnu Josefa II., rakousko-uherského císaře a Mozartova mecenáše. Zázračné hudební dítě se tak ocitá v centru událostí.

Steam

Bohužel je Mozart záhy zapleten do politických piklů a po falešném obvinění z vraždy musí prokázat svoji nevinu. Autoři lákají na atmosféru Prahy 18. století, modelovanou podle dobových map, skutečné historické postavy, důmyslné hádanky, nebo skládání Mozartovy hudby. Hra obsahuje licencovanou hudbu W. A Mozarta, která hraje důležitou roli v hratelnosti.

Výlet do minulosti za Mozartem můžeme podniknout na Steamu, PS 4/5, Xboxu One/Series a Nintendu Switch. Na Steamu lze aktuálně Mozart Requiem pořídit za 24,99 €.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*