Střílečka HROT je jako Quake z Jednoty

Retro mánie všech možných pixel artových rádoby staře vypadajících her zasáhla snad celé videoherní spektrum a nejinak tomu je i u 3D stříleček z pohledu první osoby. V České republice máme zástupce tohoto žánru v předběžném přístupu na Steamu. Autor hry si říká Spytihněv a jeho hry jsou veskrze menšího rozměru, vždy jsou ale inspirovány nějakou historickou epochou. Doposud největší ohlasy zaznamenává retro FPS akce HROT ideově vycházející z legend žánru od id Software jako Quake či Wolfenstein.

Hra předkládá alternativní historii v roce 1986, kde se ocitáme v kůži neohroženého obránce režimu před neznámými narušiteli. Hra však nebude politicky nijak motivována, jedná se pouze o dobové zasazení a navození retro atmosféry. Příběh zde hraje druhé až třetí housle, primární je oldschoolový gunplay tak, jak jej známe z prvních 3D stříleček.

Graficky se jedná záměrně o poměrně nepěknou hranatou a do hnědých tónů lazenou záležitost, která ale soudě dle nejen tuzemských recenzí hru nikterak nesráží a naopak hráči si ponurou atmosféru socialistického režimu pochvalují. HROT pohání vlastní engine.

Dílo je děleno do epizod, první epizoda je situována v Praze, druhá nabízí české hrady a památky a třetí, poslední, je aktuálně ve vývoji a vrátí nás zpět do Prahy. Ve všech částech naší vlasti bude hlavní hrdina pobíhat s klasickými i exotickými zbraněmi. Ve zbraňovém arzenálu nechybí brokovnice, kuše, pistole, samopal, nebo speciální zbraň chrlící elektřinu. A když dojdou náboje, poslouží srp s kladivem.

Hrot je možné zakoupit na platformě Steam či GOG, aktuálně za 16,79€.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*