3D plošinovka Mika and the Witch’s Mountain zbořila Kickstarter

Ne všechny hry s otevřeným světem musí ohromovat rozlohou herní plochy. V poslední době populární titul A Short Hike je toho důkazem. Hra klade důraz na množství aktivit a smysluplné zaplnění herního světa spíše než na kilometry čtvereční.

Na podobnou notu hraje aktuální Kickstarterový hit Mika and the Witch’s Mountain. Jedná se o 3D plošinovku inspirovanou animovanými příběhy studia Ghibli, zejména dílem Doručovací služba čarodějky Kiki a hrami od Nintenda, primárně The Legend of Zelda: Wind Waker.

Ve hře budeme ovládat čarodějku Miku, která se vydána ostrov Mount Gaun, aby se naučila mocnější kouzla. Její plány se však mají nečekaně změnit, když přijme práci doručovatelky balíků, aby si našetřila na lepší koště. Ústředním prvkem hry bude průzkum ostrova, doručování balíku na koštěti a řešení souvisejících hádanek. Dílo tak zaujme zejména děti nebo hráče s preferencí relaxačního gameplaye.

Jádrem hry je příjemný a naplňující pocit z létání. Mika se bude vznášet v oblacích a zároveň prozkoumávat malebnou krajinu při své cestě na vrchol hory.

Kickstarter kampaň

Vzhledem k masivnímu úspěchu na crowdfundingové platformě Kickstarter je o hru velký zájem, autoři vybrali celkem milion dolarů, přestože původně požadovali necelých 43 tisíc. Vývojáři tak museli přidávat další a další cíle, díky vybrané částce se tak dočkají nejen majitelé PC, Xboxu a Playstationu, ale i majitelé Nintenda Switch, ke kterému sedí hra jako zadnice na hrnec!

Pokud vše půjde podle plánu autorů, hra bude expedována v říjnu 2023. Do té doby se na koštěti můžeme prohánět v Hogwarts Legacy a balíky doručovat v Death Stranding. Na kombinaci obojího si tak musíme ještě chvíli počkat…

Demo gameplay

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*