MMO New World dostává očekávaný mega update

Loňský launch tříáčkového MMORPG od Amazon Games nebyl z nejúspěšnějších. Počáteční nadšení z grafiky a objevování nového světa vystřídalo zklamání z technického stavu hry, nedostatku obsahu a nezáživnosti počátečních pasáží. Bylo evidentní, že Amazon musí hru dostatečně zaslepit, aby neupadla v zapomnění.

Po roce dílčích patchů tu máme první opravdu veliký update, který má odstranit řadu neduhů a přidat tolik žádaný obsah. Soudě dle prvních ohlasů, Brimstone Sands nabízí opravdu hodně novinek.

Vracející se hráči si ihned všimnou předělaných startovních zón a jejich úkolů. Amazon naslouchal stížnostem ohledně nezáživného začátku, a tak významně sáhl do early game obsahu a přidal nové úkoly a optimalizoval ty stávající, přidal nové typy nepřátel i nové lokace.

Nový svět Nového světa

Patch zpřístupní novou lokaci s názvem Brimstone Sands o rozloze zhruba 2,5x Everfalls, hráči tak mají co prozkoumávat. ¨Jejím středobodem je velké egyptské království zpustošené dávno zapomenutou válkou. Hráči se mohou těšit na nové typy nepřátel, nové questy, spoustu lootu a příslib rozšiřování do budoucna.

Arzenál zbraní se rozrostl o obouruční meč a na něj návazné stromy schopností. Strom Onslaught je zaměřen na likvidaci nepřátel dříve, než mají možnost se vůbec rozkoukat. Strom Defiance se zaměřuje na zvýšenou obranu a mění hráče ve stroj na přežití, který dokáže současně způsobit velké poškození více protivníkům naráz.

Zbrusu novou mechanikou jsou tzv. Heartgemy, tedy jakési krystaly přidávající silnou unikátní schopnost, trochu jako v Path of Exile. Každý gem bude potřeba nejprve nabít udělováním poškození, blokováním útoků nebo léčením spojenců. Tento nový systém tak nabídne rozmanitější buildy díky kombinacím herních stylů a různých Heartgemů. Aktuálně jich je k dispozici pět:

  • Detonate – mohutná exploze způsobující značné poškození okolním nepřátelům. Hráči se mohou při této schopnosti pohybovat.
  • Grasping Vines – úder do země a omráčení blízkých nepřátel
  • Stoneform – imunita vůči omráčení, sražení či zpomalení. Hráči se mohou pohybovat a útočit, i když je tato schopnost aktivní.
  • Cannon Blast – výstřel z kanónu, jehož dělová koule po dopadu exploduje a způsobí vysoké poškození.
  • Dark Ascent – hráč vyletí do vzduchu a poté narazí zpět na zem, čímž způsobí poškození všem nepřátelům v okolí.

Nová expedice Ennead přinese průzkum obrovské pyramidy v Brimstone Sands. Na hráče čekají hieroglyfické hádanky, noví nepřátelé, píseční démoni nebo Imhotep.

Brimstone Sands je online od 18. 10. 2022 a je zdarma pro majitele původní hry. Pokud New World nevlastníte a chcete jej vyzkoušet, na Steamu je Standard edice za 39,99€. Jedná se o jednorázový nákup bez nutnosti měsíčního předplatného. Přes nevalné recenze prvních verzí hry si MMO od Amazonu vede nyní dobře s nedávnými recenzemi na Steamu označenými jako Velmi kladné.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*