Meta Quest PRO: brýle pro virtuální kancelář

Plány Marka Zuckerberga na rozšíření jeho VR Metaverza nejdou dle očekávání, ale i tak společnost Meta pokračuje v investicích do VR segmentu a nedávno představila novou generaci VR brýlí Quest, konkrétně model Quest Pro.

Podobně jako u předchozí generace se bude jednat o samostatné zařízení s Androidem a možností připojit k PC pro aplikace PCVR. Primárně však cílí na profesionální segment a sociální interakce. Mark Zuckerberg představil Quest Pro jako zařízení pro virtuální a díky novým lepším kamerám i rozšířenou realitu, které má za cíl doplnit vaše pracovní prostředí.

Nové brýle nabídnou modernizované čočky, širší horizontální zorný úhel 106° nebo sledování očí i obličeje pomocí nových vnitřních kamer. Kamery umožňují přenesení výrazů tváře na VR avatara pro lepší sociální interakce při pracovních konferencích nebo při pobytu v Metaverzu. Vnější kamery doznaly rovněž znatelného vylepšení a umožní tak používat rozšířenou realitu, která na Quest 2 nebyla dobře možná kvůli nízkému rozlišení černobílých snímačů. Modernizaci kamer Meta ilustrovala na virtuální kanceláři, kde brýle quest kombinují skutečný prostor s virtuálními monitory a s gesty pro jejich ovládání.

Vzhledem k inovacím HW a zacílení na profesionální segment jsou brýle výrazně dražší než předchozí generace. K dispozici jsou za 1499 dolarů v předprodeji. Prodej začne 25. 10.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*