Trailer na nový film s Mariem je venku!

Filmy podle videoher jsou tu s námi tak dlouho, jako videohry v našich domácnostech, avšak jejich kvalita často kolísá mezi podprůměrem a průměrem. Někdy je výsledek tak otřesný, že se stane časem naopak kultem.

V roce 1986 u nás vyšla komedie Vesničko má středisková a v Japonsku “Super Mario Bros.: Peach-Hime Kyushutsu Dai Sakusen!“, což by se dalo přeložit jako Velká mise na záchranu princezny Peach. Animovaný film vycházel z plošinovky s vousatým instalatérem z roku 1985, kdy se Mario poprvé objevil na konzoli NES. Stejnou konzoli pak vlastní ve filmu samotný Mario a na NESu hraje sám sebe, aby se následně dostal do své vlastní hry ve stylu Posledního akčního hrdiny a zachránil Peach před King Koopou (na západě Bowserem). Animovaný film se silně držel předlohy. Možná až příliš. Hodnocení na IMDB 5,6 z 10.

Naopak v roce 1993 umožnilo Nintendo experiment s vlastní značkou, kdy poskytlo práva na film spol. Buena Vista Pictures, kteří se naopak utrhli z řetězu a naservírovali lačným fanouškům Maria a Luigiho celovečerní hraný film Super Mario Bros. Tak jsme mohli vidět dvojici Mario Mario a Luigi Mario (ano, příjmení je zde opravdu Mario), jak zachraňuje princeznu Daisy (Samantha Mathis) v antiutopickém paralelním vesmíru, kterému vládne King Koopa v podání Denise Hoppera. Role Maria se zhostil Bob Hoskins a Luigio si zahrál John Leguizamo. Komedii ovlivnili Ghostbusters nebo Čaroděj ze země Oz. Pro fanoušky se dle recenzí ale jednalo o přílišný freestyle a film si odnesl většinou podprůměrná hodnocení.

Příští rok do kin dorazí třetí pokus, tentokráte plně ve 3D. Mario si tak odškrtne další grafický styl na filmovém plátně. V českých kinech si Super Mario Bros. ve filmu odbude premiéru 23. března 2023. Mario promluví hlasem Chrise Pratta, Bowser hlasem Jacka Blacka. Dále se ve filmu objeví Charles Day jako Luigi, nebo Anya Taylor-Joy si zahraje princeznu Peach. Trailer si můžete prohlédnout níže. My se těšíme!

Originál znění
Český dabing

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*