Overwatch 2 je venku a je zdarma

První díl Overwatch zaznamenal před šesti lety velký úspěch, tuto kompetitivní týmovou střílečku zapnulo během dne kolem půl milionu aktivních hráčů napříč všemi platformami. S příchodem nástupce se ale servery Overwatch nadobro vypnuly, aby daly vzniknout Overwatch 2.

Activision Blizzard si ověřil na vlastní kůži s nedávným Diablo Immortal jak výdělečný může být free to play model a neváhal se vydat další hit zdarma. Oproti Overwatch, která stála kolem 20 dolarů, je dvojka klasický free to play model dneška, kdy je základní hra volně ke stažení, ale obsahuje obchod s různými doplňky, který generuje nemalé zisky a pomáhá financovat vývoj.

V den vydání se vývojáři potýkali s nestabilitou serverů a hráči si stěžovali na nemožnost se připojit. Ukázalo se, že za problémy může DDoS útok, který zasáhl klíčovou infrastrukturu a na opravě autoři pracují. Hra by ale již měla být hratelná, i když si pravděpodobně počkáte ve frontě.

Pokud máte nainstalovaný první díl Overwatche, dvojka se nainstaluje sama, pokud máte povoleny automatické aktualizace. V opačném případě je třeba přejít na Overwatch dlaždici na konzoli nebo na stránku Overwatch na webu Battle.net, otevřít nabídku možností a vybrat možnost Check for Updates (zkontrolovat aktualizace).

Hru si můžete zdarma stáhnout na některé z následujících platforem: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series a Nintendo Switch s plnou podporou crossplaye. Bez ohledu na to, na které platformě chcete hrát, budete potřebovat účet Battle.net. Pro registraci je vyžadováno číslo mobilního telefonu, tento údaj se ale má z požadavků registrace brzy odstranit.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*