Vychází český mix historie a fantasy 1428: Shadows over Silesia

Podobně jako řada dalších českých titulů i Shadows over Silesia začaly na HitHitu, kde malé brněnské studio KUBI Games požadovalo částku půl milionu korun na vývoj hry. Nakonec se vybralo něco přes šest set tisíc a vývoj se podařilo jedinému vývojáři Petru Kubíčkovi dokončit.

Jedná se o izometrickou akční adventuru odehrávající se v době, kdy do Slezska táhli Husité. Autor si dával záležet na nečernobílém vyprávění, a tak si hráči okusí obě strany barikády, jak husitu Hynka, tak rytíře a johanitu Lothara odhodlaného Slezsko před husity ubránit. Nejedná se však o historickou učebnici. Jak autoři na HitHitu předesílají, jedná se o mix historie a fantasy. Inspirací byly autorovi zejména husitská trilogie Andrzeje Sapkowského a seriál Hra o trůny.

Evropou zmítají náboženské bouře a nejeden kazatel předpovídá blížící se konec světa. Píše se rok 1428, a právě začíná husitské tažení do Slezska. Kacíři se zdají být pro zemi bez krále tím největším nebezpečím. Opravdové zlo ovšem číhá někde úplně jinde a nemá v plánu vést náboženské disputace.

Grafickým low-poly stylem možná hra připomene klasické Runescape, z něhož si půjčuje i adventurní prvky, které snoubí s taktizováním ne nepodobné sérii Commandos a hádankami připomínající klasické point and click adventury nebo dungeonovky. Mix žánrů to je velice zajímavý a dle prvních recenzí i povedený. Třešničkou na dortu je kompletní český a anglický dabing.

Hra má potenciál zasáhnout poměrně široké spektrum hráčů, nabízí akci, hádanky, plížení, hutnou atmosféru i poutavý příběh. Vychází 4. 10. 2022 na PC (Steam).

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*