Novinky v Call of Duty: Warzone 2.0

Activision oficiálně oznámil, že populární battle royale titul Warzone bude mít svého nástupce. Dle údajů vývojářů hraje aktuální díl Warzone přes 125 milionů hráčů, což jistě generuje nemalé peníze za mikrotransakce. Hraje totiž free to play a nejinak tomu bude i s verzí 2.0.

Nejviditelnější novinkou na první pohled bude jistě nová mapa Al Mazrah, která má být největší a nejpropracovanější mapou, která se kdy ve Warzone objevila. Vývojáři zmiňují různorodou krajinu, pobřežní města, hangáry, pouště, skalnaté vrcholy, podzemní prostory, průmyslové oblasti, řeky a jedno celé město k prozkoumání. Na mapě nebudou chybět počítačem ovládaní protivníci různé úrovně a hráči si budou moci vybrat, zda se s nimi do potyčky zapojí či nikoli. Detaily o nové mapě budou přibývat na oficiálním Call of Duty blogu.

Změny a nové prvky mapy si vyžádají í nové prvky v hratelnosti. Postavy se naučily plavat a kromě klasického vozového parku se můžeme těšit na nové typy vozidel či obrněné čluny. Vývojáři lákají na rozšířené možnosti taktizování díky využití vodních toků pro nepozorované přepady nepřátel.

Každé vozidlo bude možné upravit vlastním skinem (odemknutým či zakoupeným) a také jej všemožně zdemolovat díky vylepšenému systému poškození. Vozidlům bude možné poškozovat pneumatiky či dveře, vystřelovat okna a hráči si budou muset dávat pozor také na stav nádrže, protože každému vozidlu včetně lodí a vrtulníků bude docházet palivo. Na mapě tak nebudou chybět čerpací stanice či kanystry s palivem pro doplnění v divočině.

Další novinkou je upravený systém nakupování vybavení v průběhu zápasu. Ve hře budou dostupné vylepšené “Buy Stations” pro nákup výzbroje či výstroje (včetně vlastního loadoutu). Vypadá to zatím, že klasický loadout drop ze hry zmizí.

Výraznou změnou bude i zmenšování zóny v průběhu zápolení. Nyní se hra bude nejprve smršťovat do tří oddělených kruhů, které se na poslední etapu spojí do jedné souvislé bezpečné zóny.

Totální konverzí projde i gulag, tedy místo, kde si můžete vykoupit druhou šanci po nepovedené hře. Nyní se namísto gulagu dostanete do exteriéru, kde na vás na menší mapě bude čekat souboj 2v2 nebo hledání “žalářníka” pro získání klíčů od vězení. Veškeré předměty nasbírané ve vězeňském komplexu si v případě vítězství přenesete zpět do hry.

Bojiště se otevře pro veřejnost 16. listopadu 2022 na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One a Xboxu Series X/S.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*