Staronový Polda, Bulánci a rozšíření Mafie

Polda 2 Remástr – úspěšný HitHit a nový příběh

Další úspěšný crowdfunding. Programátor a producent point and click adventur Polda Petr Svoboda zbořil HitHit i podruhé. Nejprve před dvěma lety vybral bezmála milion a půl (1 437 011,-) na sedmý díl Poldy, nyní se pouští do remasteru starších dílů a jako první přišel na paškál díl druhý. Cílovou částku 600 tisíc se již podařilo vybrat, tým tak může začít pracovat na hře, která poprvé vyšla v roce 1999 na Windows 95 a 98. O třiadvacet let později se dočkáme modernizované verze pro Windows, Android, iOS a MacOSX, která nabídne full HD rozlišení s kompletně překreslenou grafikou a novými animacemi. Navíc nabídne oproti původnímu dílu také příběhové intermezzo, které doplní události mezi Poldou 2, kde byl Pankrác policistou, a Poldou 3, kde již pracoval jako soukromý detektiv. Nově bude nahrána také hudba. Dialogy budou původní. Dokončení vývoje je plánováno na listopad 2023.

Bulánci 2.0 – kdo se vleče, neuteče

Nejen HitHitem živ je herní vývojář a proto tu máme ještě Startovač. Platformu, která pomohla oživit legendární Bulánky. Tato svrchu viděná multiplayerová střílečka spatřila světlo světa v roce 2001 a svou odlehčenou akcí si získala srdce nejedné základní školy. Studio SleepTeam se po 20 letech probralo ze spánku a oznámilo pokračování Bulánci 2.0. Původní částku půl milionu korun se podařilo vysbírat v řádu hodin a nakonec na Startovač přispělo více než 7 a půl tisíce lidí s celkovou částkou přesahující sedm milionů tři sta tisíc korun. Nebude se však jednat o stejnou hru v modernější 3D grafice. Klasické levely nebudou chybět, na své si však přijdou také fanoušci módu Battle royale nebo solo hráči. Ve hře bude obsažena i singleplayerová kampaň. Předběžný přístup bude k dispozici v listopadu 2022 a hra má vyjít na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch a mobilní telefony a nabídnout cross-platform multiplayer.

Mafia

Třetici českých her završíme mafiánskou novinkou. Studio Hangar 13 oznámilo čtvrtý díl série. Hra je zatím v rané fázi vývoje a více informací vývojáři zatím neposkytli. Na serveru Kotaku se však spekuluje o prequelu k prvnímu dílu, který nás má zavést na Sicilii, abychom prožili samotné začátky Dona Salieriho. Pikantní na tom je, že na podobném námětu pracuje moderská komunita kolem první mafie. Připravuje se totiž mod s názvem Rise and Fall, který nás zavede zpět v čase k rodině Peppone, pod kterým pracovali společně Morello a Salieri. Hra se odehrává 10 let před původní Mafií a pravděpodobně se bude rovněž odehrávat v Lost Heaven. Autoři slibují dabing, vlastní soundtrack, nové postavy nebo nové automobily či zbraně. Mod bude rozdělen na dvě části a první by měla vyjít ještě letos v zimě. Ke hraní bude potřeba vlastnit originální kopii Mafie 1.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*