Mafia Trilogy: nabídka, která se neodmítá?

Mafia Trilogy

Níže vložené video viděli snad všichni čeští fanoušci legendární Mafie. TAKE-TWO INTERACTIVE se nám rozhodli naservírovat kompletní remake příběhu Tommyho Angela! Nový engine, nové mise, rozšířený příběh a k tomu i český dabing. Součástí trilogie bude i Definitive Edition druhého a třetího dílu.


Mafia Definitive Edition

Oficiální web Mafia Trilogy láká na 4K grafiku, nové a lepší cutscény, rozšíření příběhu vedlejších postav, sběratelské předměty nebo motorky a český dabing. Zatím nevíme, zda se budou dabingu účastnit někteří herci z prvního dílu, ale na papíře vypadá nabídka od 2K skvěle. Hra má být “lepší, než si pamatujeme”. A to jsou silné řeči. Mafia Definitive Edition vyjde 28. srpna a bližší informace bychom měli dostat na PC Gaming Show, která byla přesunuta na 13. června. Budeme u toho a novinky se dočtete u nás na webu.

Aktualizace 11. 6. 2020: Jedním z dabérů má být Libor Hruška (Samuel L. Jackson, Kurt Russel, Dobby), který se objevil i v původní Mafii. Daboval ale jen vedlejší postavy. Na detaily si budeme muset počkat.

Mafia II Definitive Edition

Vydavatel se rozhodl k remaku jedničky připojit i Definitivní edici dvojky. Zatímco jednička bude kompletně nová AAA hra, dvojka se dočkala jen mírného grafického vylepšení. Žádný nový obsah. Přitom lepší grafika je to nejmenší, co druhé Mafii chybí. Hra vypadá i po deseti letech pěkně a překvapivě dobře drží krok s o pět let mladší Mafií III. Fanoušci i kritici druhého dílu ví, že původní design se od výsledné hry lišil, a to mnohdy zásadně – z finálního produktu se vyškrtla řada funkcí a došlo k přepisování příběhu. Více popisuji v článku Mafia II: co se nevešlo do finální hry. Namísto vylepšování grafiky měli tvůrci sáhnout do již hotových assetů a alespoň něco do hry vrátit. Např. vedlejší mise (mohly zůstat jen otitulkované bez dabingu) či interaktivní prostředí, na které lákal ještě Dan Vávra v roce 2008 v rozhovoru pro Level. Sám Dan v pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima News řekl, že by nyní s dokončením rád vypomohl. Takto jsme dostali jen tu samou hru znovu, dle mnohých hráčů navíc i okořeněnou novými bugy. Definitivně promarněná příležitost. Pro majitele původní dvojky na Steamu je alespoň zdarma.

Mafia III Definitive Edition

Jestliže jednička obdržela nejvíc péče, dvojka pak už jen lehký facelift, tak trojku můžeme označit za totožnou hru. Nutno podoknout, že i 2K označují vydání třetího dílu jako nové uvedení, nikoli remaster. Součástí definitivní edice jsou všechny datadisky a hráči, kteří na Steamu vlastnili původní hru, obdrží tak dříve placená rozšíření zdarma. Vzhledem ke stáří hry je pochopitelné, že nedošlo k remasteru. Trojka je pořád pěkná, i když vybledlé barvy a rozmazané hrany nemusí sednout všem. Příběh Lincolna Claye se však i přes výplňové repetitivní mise vyplatí projít.

Budu teď spolu s redditem trošku spekulovat. Myslím si, že vydáním všech tří her na současnou generaci konzolí si 2K připravují půdu na čtvrtý díl, který dorazí na generaci příští. Proto chtějí všem připomenout celou sérii znovu, aby majitelé Playstationu 5 či Xbox Series X nemuseli shánět PS2/Xbox a PS3/Xbox360 pro zahrání prvních dvou dílů a měli vše pěkně pohromadě (čuchám zpětnou kompatibilitu s Playstation4/Xbox One). To jsem zvědavý, jak tenhle článek zestárne.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*